Cum a apărut jartiera

Freya Rochii de mireasa

Cum a apărut jartiera

Jartiera își are originile în Anglia secolului 14-15 și era folosită de bărbați pentru a le susține ciorapii. Cu trecerea timpului jartiera a devenit cel mai prețios accesoriu din trusoul miresei.

În Anglia Evului Mediu, exista obiceiul ca la nunți, după ce mirii se retrăgeau în camera lor, invitații să se strecoare pentru a fura ciorapii miresei; se spunea că cea care reușea, urma să fie cea care se va căsători prima.

Cu trecerea timpului, obiceiul s-a schimbat și mireasa a început să arunce de bunăvoie ciorapul în timpul nunții. De la aruncarea ciorapului până la jartieră drumul a fost foarte scurt.

Ne plac lucrurile cu poveste, made with , așa că atunci când am decis să creăm jartierele Freya am vrut mai întâi să cunoaștem povestea minunată a acestui accesoriu atât de senzual.

Fie că vă doriți o jartier realizată din detaliile de pe rochie, fie că vă ghidați după tradiția “ceva nou, ceva vechi, ceva împrumutat, ceva albastru” și doriți o jartieră care să aibă un mic detaliu albastru, semn de fidelitate, iubire și noroc, Freya Wedding realizează o gamă largă de jartiere personalizate în funcție de dorințele fiecărei mirese.